Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Náš človek“ Bašternák je vinný a dostal päť rokov. Za čo?

.matúš Baňovič .dominik Harman .slovensko

Bašternák ide do väzenia zrejme ešte dnes. Zároveň dostal trest prepadnutia majetku, keďže svoje nehnuteľnosti prepísal na rodinu prijde len o byt, v ktorom býva Robert Fico.

„Náš človek“ Bašternák je vinný a dostal päť rokov. Za čo? boris németh O podvodoch na vratkách sa v súvislosti s Bašternákom hovorí od roku 2016, kedy prebiehali protesty pred jeho komplexom, v ktorom stále býva Robert Fico.

bašternák dostal trest päť rokov nepodmienečne vo väznici s najnižším stupňom stráženia. Zároveň nemôže podnikať päť rokov, rozhodol súd. 

Minimálna trestná sadzba je pritom podľa zákona sedem rokov. Súd zobral do úvahy jeho priznanie viny a oľutovanie, ako aj fakt, že väčšinu dlžnej sumy už štátu vrátil. Bašternákov obhajca Filip je aj tak nespokojný. Podľa neho by súd mohol Bašternákovi vymerať podmienku dva roky. 

vratky DPH a symbol korupcie

Ladislav Bašternák bol obžalovaný z toho, že cez svoju firmu BL 202 v roku 2012 kúpil sedem bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence za 12 miliónov eur. Ich hodnota vraj bola niekoľkonásobne nižšia. 

Policajný vyšetrovateľ dospel k záveru, že si Bašternák ako konateľ spoločnosti neoprávnene v apríli 2012 uplatnil nárok na odpočítanie DPH vo výške takmer dva milióny eur. Po obvinení políciou Bašternák využil inštitút účinnej ľútosti a daňovému úradu peniaze spätne vrátil. Napriek tomu bola voči nemu vznesená obžaloba.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite