Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na pedagogickej fakulte v Bratislave sa už mesiace poriadne neučia, nikto nevie, čo bude ďalej

.dominik Harman .slovensko

Dôvodom je rekonštrukcia jednej z budov, vedenie fakulty obviňuje dodávateľa.

Na pedagogickej fakulte v Bratislave sa už mesiace poriadne neučia, nikto nevie, čo bude ďalej Robert Tappert/SITA 26. február 2015 Bratislava: Dekanka Pedagogickej fakulty UK Alica Vančová počas slávnostnej inaugurácie desiatich dekanov fakúlt Univerzity Komenského v Bratislave.

študenti Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského sa nemajú kde učiť. Namiesto riadneho denného štúdia majú študenti len niekoľko stretnutí s učiteľom za semester. Nikto poriadne nevie, kedy sa tento provizórny stav skončí.

„Dostala som odporúčanie kúpiť si knihu Taliančina pre samoukov, že z nej sa mám tento semester učiť,“ priblížila nám situáciu pod zárukou anonymity nespokojná prváčka. Podobne sa vyjadrili aj študenti vyšších ročníkov. Až na jednu výnimku si všetci želali zostať v anonymite. Boja sa represie zo strany vedenia fakulty.

„Za semester absolvujú len tri stretnutia s učiteľmi, zvyšok sa budú musieť naučiť sami.“

Študenti mali od vedenia informáciu, že rekonštrukcia prebehne v lete a zimný semester absolvujú vo vynovených priestoroch. Nestalo sa. A najnovšie sa šepká, že budova nebude k dispozícii ani na letný semester. Je teda celkom možné, že celý akademický rok absolvujú bez riadneho štúdia. 

Študenti sa o tomto stave dozvedeli až na zápise. „Oznámili nám to až začiatkom septembra, najnovšie máme informácie, že sa to nestihne ani do začiatku letného semestra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite