Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Iniciatívy apelujú na rektorov a dekanov, aby študentov vyzvali voliť

.redakcia .slovensko

Iniciatíva Za slušné Slovensko a študentská iniciatíva Nie je nám to jedno dnes zaslala rektorom a dekanom slovenských univerzít výzvu ku komunálnym voľbám. Na piatok 9. novembra 2018 žiadajú voľno.

Iniciatívy apelujú na rektorov a dekanov, aby študentov vyzvali voliť Michal Svítok/SITA

dovoľujeme si Vás ako rektorov a dekanov slovenských vysokých škôl vyzvať, aby ste študentom svojich univerzít a fakúlt na piatok 9. novembra 2018 udelili rektorské, resp. dekanské voľná. V prípade, že nie je možné udeliť rektorské alebo dekanské voľná, dovoľujeme si Vás požiadať o skrátenie výučby alebo presunutie výučby tak, aby študenti mohli v piatok čo najskôr cestovať do svojich domovov. 

Túto výzvu Vám adresujeme, pretože mnohí študenti dochádzajú za svojím štúdiom z väčších vzdialeností a cesta do ich trvalého bydliska je často časovo náročná. Veríme, že týmto krokom prispejete k tomu, aby čo najviac študentov v piatok cestovalo do svojho trvalého bydliska a mohlo tak voliť v komunálnych voľbách.

„Veríme, že jednou z úloh akadémie je vychovávať k zodpovednému občianstvu, ktoré sa okrem iného prejavuje i účasťou na voľbách.“ 

Rovnako na Vás chceme apelovať, aby ste z titulu svojej autority vyzvali študentov na to, aby išli voliť. Štatistiky na Slovensku ukazujú, aká je nízka volebná účasť prvovoličov a mladých voličov. Veríme, že jednou z úloh akadémie je vychovávať k zodpovednému občianstvu, ktoré sa okrem iného prejavuje i účasťou na voľbách. Práve preto Vám zasielame túto výzvu. 

Tento náš apel, prosíme, nevnímajte, ako snahu „lobovať“ za konkrétnych kandidátov, naopak, je to apel k tomu, aby sme urobili všetko preto, aby študenti prišli a volili zodpovedne a podľa svojho najlepšieho presvedčenia.

Za slušné Slovensko  a Nie je nám to jedno

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite