Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Danko, ukáž prácu!

.jakub Pohle .slovensko

Zorganizovali sme v Banskej Bystrici protest za zverejnenie rigoróznej práce Andreja Danka. Nestálo to veľa, chcelo to pár aktívnych, odhodlaných ľudí. A pokračujeme!

Danko, ukáž prácu! MARTIN MEDŇANSKÝ/SITA Čachre-machre s Dankovou rigoróznou prácou sú od začiatku podozrivé. Šéf parlamentu nechal svoju prácu utajiť okamžite po tom, ako sa o ňu začali zaujímať novinári.

občiansky aktivizmus je super. V dnešnej dobe vám na to stačí jeden fejsbúkový event z recesie, internetová petícia a debny z kapely. To je fakt minimum a v silnom kontraste s vyjadreniami poslanca Roberta Fica o tom, že protesty Za slušné Slovensko zaplatil Soros. Malý urban protest totiž naozaj zvládne spraviť úplne každý, de facto bez jediného eura. A ani väčšie protesty nie sú výnimkou. Zároveň je to cesta, ako dostať ktorúkoľvek tému do všetkých mienkotvorných médií.

Všetko to začali Dankove čachre-machre s rigoróznou prácou. Od začiatku je to celé podozrivé. Najmä to, že Andrej Danko svoju prácu nechal utajiť okamžite po tom, ako sa o ňu začali zaujímať novinári. Vzápätí sa objavila na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB). V poslednom čase sa mi zdá, že kadečo, čo by sa diať nemalo, sa v Banskej Bystrici deje. Tentoraz pofidérne praktiky na akademickej pôde.

Povedzme si to na rovinu. Pokiaľ Andrej Danko nemá čo skrývať, nie je dôvod na to, aby prácu utajoval. Ak má v tomto smere čo skrývať, nie je dôvod na to, aby naďalej zotrvával v politike. Podľa toho, ako sa správa, vyvoláva skôr dojem, že ani on sám o tej práci veľa nevie. Mýli si pojmy s dojmami a presviedča okolie, že kompetentné osoby k nej majú prístup, alebo že s ňou niekto chce manipulovať. Snaží sa vytvoriť dojem, že vzniknutá situácia nie je dôležitá. Je to omyl, je sakramentsky dôležité, aby na čele parlamentu nebol podvodník. Druhý najvyšší ústavný činiteľ nemôže mať podozrivo získaný titul. To by bol totiž ďalší znak toho, že morálka našich najvyšších predstaviteľov sa uberá niekam smerom k Burkina Faso. Bol by to pľuvanec do tváre všetkým mladým ľuďom, ktorí za vzdelaním cestujú stovky kilometrov, študentom, ktorí sú poctiví a je ich drvivá väčšina.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite