Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Národní zlodeji

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Názov petície Za okamžité zverejnenie rigoróznej práce Danka je absurdný, lebo v civilizovanom svete je to samozrejmé. U nás však nie je absurdné vypísanie petície, ale fakt, že rigorózna práca môže byť utajovaná.

Národní zlodeji Natália Ložeková / natalialozekova.sk

slovenská národná strana mala po roku 1989 dve tváre. To, že po Slotovi sa toto prostredie rozdelilo na národných zlodejov SNS a na národnú stoku LSNS, ma neprekvapilo. Skôr ma zarážalo, ako si mohol ktokoľvek súdny čo len na chvíľu pomyslieť, že s SNS bude možná slušná koalícia.  

Zlodejstvo SNS má rozmanitú povahu, od nákupu zbraňových systémov cez šafárenie s pozemkami až po rozkrádanie eurofondov v oblasti vzdelávania. Dnes má však ešte jednu polohu, ktorá sa u nás nechápe ako zlodejina, ale v skutočnosti je hrubozrnnou krádežou. Myslím, pravdaže, na plagiátorstvo a cenzúru.

Cenzúra sa síce pokladá za nemravnosť, ale nie za krádež. Lenže politická cenzúra v právnom štáte krádežou je. Verejnoprávne médiá nie sú majetkom politických strán a ich reprezentantov, ani predstaviteľov televízie a rozhlasu (len pripomínam, aké nezmyselné bolo spájanie rozhlasu a televízie, ktoré rozkrádanie verejnoprávnych médií zjednodušilo), ale vlastníctvom daňových poplatníkov a koncesionárov. Preto je každý cenzor rozkrádačom a každý, kto cenzúru kryje, je jeho napomáhačom. To je jednoduchá logika. U nás sa však platí napomenutím.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite