Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko pôjde opäť do ulíc: Nenecháme sa vládou uvariť ako žaba v hrnci

.dominik Harman .slovensko

Sedem mesiacov od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pôjdu Slováci opäť do ulíc. Iniciatíva Za slušné Slovensko chystá po letných prázdninách ďalší protest.

Slušné Slovensko pôjde opäť do ulíc: Nenecháme sa vládou uvariť ako žaba v hrnci SITA

v Bratislave plánujú pochod z Námestia SNP až pred budovu parlamentu. Iniciatíva to oznámila v nedeľu spolu so zástupcami z prostredia vedy, školstva, farmárov a ďalších, ktorí tiež podporujú protestné zhromaždenia. 

Pochod sa uskutoční v piatok 28. septembra. Plánovaný začiatok pochodu je o siedmej hodine večer. Organizátori prosia ľudí, aby si doniesli lampáše, sviečky či baterky.

„Uplynulo už sedem mesiacov a my stále nevieme, kto je objednávateľom vraždy a kto je páchateľom,“ uviedol jeden z organizátorov Juraj Šeliga.

Požiadavky desiatok tisícov ľudí stále neboli splnené. Okrem toho sa podľa Karolíny Farskej vynorí každý týždeň nová kauza a vládni predstavitelia sa tvária, že sa nič nedeje.

„Chceme jasne ukázať politikom,“ hovorí Šeliga, „že sa nenecháme uvariť ako žaba v hrnci, že sme nikam neodišli. Stále trváme na tom, aby bola vyšetrená vražda Jána a Martiny. A stále chceme dôveryhodnú vládu.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite