Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Preskupovanie síl začalo

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Rozhodnutie Andreja Kisku, že nebude druhýkrát kandidovať na funkciu prezidenta republiky, no zato ostane v politike, znamená začiatok základného preskupovania síl.

Preskupovanie síl začalo Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na Pohode v júli 2018 povedal Andrej Kiska niekoľko kľúčových vecí. Že musíme vrátiť Slovensku, čo si zaslúži. Že na to treba zmeniť politickú mapu Slovenska, prevziať moc a že pre to urobí všetko, čo je v jeho silách. Nehovorí tým, že „nebude kandidovať a vytvorí isté grémium, politickú stranu, cez ktorú bude hlásať myšlienky“, ale že pôjde do politiky naplno ako volebný líder s ambíciou stať sa budúcim predsedom slovenskej vlády. Všetko ostatné by bolo pre jeho priaznivcov sklamaním a som si istý, že Kiska si to uvedomuje. Neznamená to ani, že sa bude správať podľa želaní opozičných politikov, aby bol tmelom nejakého nového SDK, len aby sa zbavili dotieravej myšlienky, koľko percent im zoberie Kiskova strana. SDK ako volebná strana vznikla vynútene ako dôsledok Mečiarovej perfídnej zmeny volebného zákona a celý experiment sa uzavrel neblahým koncom SDKÚ. A napokon, v čase svojho vzniku by aj oni pokladali reči o trieštení za treštenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite