Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mrva môže byť dobrý primátor, veľké víťazstvo však slávi Alojz Hlina

.michal Magušin .slovensko

I keď „primárky“​ medzi Caroline Líškovou a Jánom Mrvom vyplývali skôr z tlaku okolností, tento príbeh ukazuje, ako dokáže mimoparlamentná strana vyťažiť z minima maximum.

Michal Magušin

hneď na začiatku si povedzme základnú vec: Ján Mrva je slušný človek. A môže byť obstojným primátorom hlavného mesta. Jeho slabé stránky sú dostatočne známe a sám ich na nedávnej diskusii v Primaciálnom paláci uviedol: je prchký, hyperaktívny, niekedy rýchlejšie koná, ako rozmýšľa, čo spoluprácu s ním sťažuje. Ani jeho fejsbúkové statusy nie sú vždy dobrou vizitkou pre uvážlivého štátnika. 

Žiadne z uvedených negatív (v miere, v akej ich má) ho však osobnostne nediskvalifikuje na primátora Bratislavy. Nie je to žiadny extrémista, radikál ani homofób. Naopak, má mnohé plusy: hyperaktivitu vie využiť na vyšší výkon, žije usporiadaným rodinným životom, má charakter a hodnoty, pekné výsledky vo Vajnoroch, autenticky sa zasadil za boj proti hazardu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite