Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zoznámte sa, Pellegriniho podozrivý priateľ Miroslav Greško

.jakub Pohle .slovensko

Premiér Peter Pellegrini sa snaží tváriť ako dôveryhodný človek. Mohol by sa najskôr pozrieť na renomé ľudí okolo seba.

Zoznámte sa, Pellegriniho podozrivý priateľ Miroslav Greško BRAŇO BIBEL/SITA Je pomocníkom pána Greška Peter Pellegrini, ako o tom hovoria viacerí podnikatelia z Banskej Bystrice?

miroslav Greško nie je len nejaký Pellegriniho známy. Priateľmi sú roky, chodia spolu na výlety a dovolenky a dvojicu by ste mohli stretnúť aj v banskobystrickej reštaurácii Kúria. Ako sa dostal premiérov kamarát k lukratívnemu pozemku v Banskej Bystrici? A ako podniká so štátom?

skvelý kšeft 

V Banskej Bystrici existuje pozemok s rozlohou vyše 2 000 štvorcových metrov. Všimnete si ho asi sto metrov od najväčšieho obchodného centra v meste, rovnako ďaleko od námestia aj od mestského parku. V meste niet veľa lukratívnejších lokalít. Pozemok, na ktorom odnepamäti nebolo nič, len bilbordy, patril až do roku 2009 pod Ministerstvo dopravy, konkrétne pod Slovenskú správu ciest. V tom čase krajina prechádzala na novú menu a Pellegrini predsedal komisii pre dopravu, pošty, komunikácie a informatizáciu spoločnosti pri Výbore pre hospodársku politiku NR SR. 

K pozemku sa v roku 2009 chcelo dostať viacero ľudí a firiem. Zo záujemcov vzišla víťazne firma Exima, ktorá 10. marca 2009 podpísala so Slovenskou správou ciest výmennú zmluvu, týkajúcu sa pozemkov. Do zmluvy bol zahrnutý aj lukratívny pozemok. Cena zaň bola vyčíslená na 4 802 595,84 korún, pri cene 2 257 za štvorcový meter. V eurách je to 159 416 eur za celý pozemok a 70,603 eur na štvorcový meter. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite