Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kádehácke harakiri. V Žiline takmer išli do koalície s SNS, nakoniec nepodporia nikoho

.dominik Harman .slovensko

V Žiline kandiduje za primátora Patrik Groma. O jeho podpore uvažuje Smer a SNS, ale aj niektorí členovia KDH. Išlo by o slovenský unikát, Hlina koalície so Smerom zakázal.

Kádehácke harakiri. V Žiline takmer išli do koalície s SNS, nakoniec nepodporia nikoho Diana Černáková / SITA

aktualizované 25. augusta 9:52 o nové informácie z prostredia vedenia KDH.

keď sedem opozičných strán podporilo v boji o primátorské kreslo v Žiline Petra Fiabáneho, KDH medzi nimi chýbalo. V tom čase ešte uvažovali o postavení vlastného kandidáta, ako to urobili posledné dve volebné obdobia. V médiách sa však nedávno objavil bývalý podpredseda KDH Peter Belinský, ktorý vyjadril podporu Patrikovi Gromovi – kandidátovi s pravdepodobnou podporou Smeru aj SNS.  

Groma je terajší viceprimátor Žiliny a má veľmi dobrý vzťah s primátorom Igorom Chomom zo Smeru. Podľa našich informácií sa Groma dlho snažil získať podporu vládneho Smeru a SNS. Nakoniec ide do volieb ako nezávislý, stranícku podporu však zrejme dostane aj tak. Možno aj od tých, od ktorých to vôbec nečakal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite