Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátna tajomníčka Kolíková odchádza: So Žitňanskou sa mi spolupracovalo lepšie

.dominik Harman .slovensko

Vláda dnes odvolala Máriu Kolíkovú z funkcie štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti. Urobila tak na návrh ministra Gábora Gála a na základe jej vlastnej iniciatívy. Kolíkovú nahradí poslankyňa za Most Edita Pfundtner, ktorú už aj vláda vymenovala.

Štátna tajomníčka Kolíková odchádza: So Žitňanskou sa mi spolupracovalo lepšie Michal Burza/sita Mária Kolíková sa vzdala funkcie štátnej tajomníčky pre nezhody s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom.

za jej odchodom sú nezhody s ministrom spravodlivosti Gálom vo viacerých témach. Posledná kvapka bola jeho reakcia na kritické vyjadrenia o únose vietnamského občana. O jej odchode sa hovorilo už od marca, keď z vlády odišla Lucia Žitňanská, s ktorou si pracovne dobre rozumeli. Na ministerstvo prišla s témou auditu justície, či v ňom bude pokračovať jej nástupca, to zatiaľ nie je jasné. Ako prvý o tom informoval Denník N.

Za jej odchodom sú nezhody s ministrom spravodlivosti. Priznala, že Gál jej vyčítal rozhovor pre Denník N, v ktorom sa o ministerstve vyjadrovala kriticky. 

Kolíkovú podľa medializovaných informácií nahradí členka Mosta-Híd Edita Pfundtner. „Som pripravená pracovať, práce sa nebojím, ale nepredbiehajme,“ reagovala na otázku, či ponuku prijala.

na ministerstvo išla ako odborníčka

Kolíková svoje odstúpenie vysvetľuje v liste, ktorý zaslala ministrovi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite