Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aký je dnes obraz Slovenska?

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

V modernom svete nás ako nočná mora sprevádzajú obrazy, ktoré nám hovoria, ale aj nahovárajú, akí sme a akí by sme chceli byť. Schematicky by sme mohli hovoriť o obrazoch moci, obrazoch verejných očakávaní a mentálnych obrazoch krajiny.

Aký je dnes obraz Slovenska? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

obraz moci sa u nás napriek všetkým turbulenciám od volieb veľmi nemení. Vládna koalícia je aj po obrovských prešľapoch stabilná. Jediné, čomu totiž naozaj rozumie, je technológia moci. Opoziční lídri sa vehementne dožadovali predčasných volieb, ale ostali po nich len vzájomné nevraživosti a potrhané bilbordy obyčajného človeka Matoviča. A tristný alibizmus, s ktorým dnes ukazujú prstom spolu s časťou médií na organizátorov jarných mítingov, akoby tí disponovali hlasmi koaličných poslancov.   

Obraz politických očakávaní verejnosti je stojatou vodou. Tvorba budúcich vládnych koalícií sa podobá na čítanie z usadeniny kávy a všetci čakajú ako uhranutí na Kisku: pri dnešnej opozícii nevie nikto okrem prísľubu protikorupčného boja povedať, v čom by mala konkrétne spočívať reálna alternatíva, keď jej predobraz sa správa v Banskej Bystrici rovnako ako jeho predchodca. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite