Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krištúfkovú odvolali z výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, Glváč zostáva

.redakcia .slovensko

Poslanec za SaS Ľubomír Galko dnes zdôraznil, že ak koalícia Krištúfkovú odvolá, SaS začne rokovania o tom, aby sa všetci opoziční predsedovia parlamentných výborov vzdali svojich pozícií.

Krištúfkovú odvolali z výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, Glváč zostáva Marko Erd/SITA Krištúfková v pléne obhajovala svoje súkromné záležitosti spred 25 rokov.

poslanci Národnej rady SR odvolali poslankyňu Petru Krištúfkovú (Sme rodina) z Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Za jej odvolanie hlasovalo 73 poslancov, 33 poslancov bolo proti a 16 sa zdržalo hlasovania. Proti jej odvolanie boli zo Smeru Ján Podmanický a Marek Maďarič, ostatní hlasovali za jej odvolanie. Všetci prítomní poslanci za SNS boli za odvolanie Krištúfkovej. Poslanci vládneho Mosta-Híd s výnimkou Martina Fedora, ktorý sa hlasovania zdržal, súhlasili s jej odvolaním. Opoziční poslanci SaS, Sme rodina boli proti odvolaniu poslankyne z výboru. Prítomní poslanci hnutia OĽaNO nehlasovali vôbec. Väčšina poslancov za klub ĽSNS sa hlasovania zdržala. Nezaradení poslanci Alena Bašistová, Igor Janckulík boli za odvolanie Krištúfkovej. Nezaradení Richard Vašečka, Martin Poliačik, Oto Žarnay, Zsolt Simon a Viera Dubačová boli proti jej odvolaniu. Peter Marček, Rastislav Holúbek a Martina Šimkovičová sa hlasovania zdržali.

Návrh nezaradeného poslanca Miroslava Beblavého odvolať z výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva aj Martina Glváča (Smer-SD) neprešiel.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite