Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Drucker: Odchádzam, lebo som nedokázal upokojiť situáciu

.frédérique Hazéová .slovensko

Minister vnútra dnes na brífingu, ktorý sa mal týkať odvolania Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta, oznámil vlastnú demisiu.

Drucker: Odchádzam, lebo som nedokázal upokojiť situáciu Branislav Bibel/SITA

článok priebežne aktualizujeme.

Minister vnútra Tomáš Drucker vyhlásil, že nenašiel dostatočné dôvody na odvolanie Tibora Gašpara. Podľa ministra by jeho odvolanie nebolo spravodlivé, no zároveň si uvedomuje, že časť spoločnosti s ním nesúhlasí. Rozhodol sa preto podať demisiu.

„Nebolo by odo mňa spravodlivé, ak by som dnes tvrdil, že som mal Tibora Gašpara odvolať len preto, aby som si udržal stoličku,“ vyhlásil Drucker na brífingu. Podľa neho je spravodlivejšie verejne vyhlásiť, že s odvolaním nesúhlasí a následne odísť. 

Tomáš Drucker naznačil, že pre polarizáciu spoločnosti súvisiacu s Tiborom Gašparom odchádza už druhý minister. Na otázku, či si myslí, že by Gašpar mal odísť dobrovoľne, spočiatku nechcel priamo odpovedať.

„Zo strany prezidenta aj časti spoločnosti, ktorá vyšla na námestia, sa odo mňa žiadalo, aby som odvolal Tibora Gašpara.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite