Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bugár: Všetkých 14 poslancov Mosta-Híd podpísalo podporu novej vláde

.daniel Klembara .slovensko

Béla Bugár obhajoval svoje uznesenie zo zasadnutia Republikovej rady Mosta-Híd tým, že novinári len nevedia čítať.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár v pondelok po rokovaní republikovej rady Mosta-Híd prečítal prijaté uznesenie, podľa ktorého „Republiková rada Mosta-Híd dáva mandát predsedníctvu prijať rozhodnutie bez nutnosti zvolať ďalšie rokovanie republikovej rady“

Pripomenul to na dnešnej tlačovej besede s tým, že vedenie strany tým získalo mandát rokovať s koaličnými partnermi o ďalších možnostiach. Bugár dodal, že premiér Robert Fico ponúkol svoju demisiu a situácia sa tým zmenila. „Pre stranu Most-Híd je na prvom mieste hľadanie konštruktívnych riešení,“ vyhlásil.

„My vieme, čo robíme, vieme, ako robíme."

„Republiková rada strany Most-Híd poveruje jej vedenie na čele s predsedom Bélom Bugárom rokovať s koaličnými partnermi o možnostiach predčasných volieb," pripomenul Bugár úvod uznesenia, po ktorom nasledovala veta, ktorú podľa neho väčšina médií neuviedla. Na republikovej rade podľa slov Bugára prehodnotili uznesenie aj v tom zmysle, či je v ňom obsiahnutá aj možnosť rekonštrukcie vlády či demisia. Podľa Bugára aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská uznala na republikovej rade, že uznesenie túto možnosť pripúšťa. „My vieme, čo robíme, vieme, ako robíme. To, že niektorí nezbadali tretiu vetu, to nie je náš problém" povedal.

„Pre Most-Híd vždy, tak ako v minulosti, je na prvom mieste hľadanie konštruktívnych riešení, ktoré vedia uspokojiť situáciu, po včerajšom rozhodnutí sme informovali pána prezidenta a hovorili sme o tom, ako si to predstavujeme," uviedol s tým, že bude demisia a Smer-SD navrhne kandidáta na post premiéra. „Prezident s tým súhlasil," dodal Bugár.

Podľa neho, aby neboli pochybnosti, budúca vláda musí mať väčšinu. „Za Most-Híd všetkých 14 poslancov podpísalo podporu novej vláde," uviedol a myslí si, že toto môže napätie znížiť. Nechcel sa odvolávať na výzvy občanov, ktoré zaznievajú na pochodoch v mestách. 

Napriek tomu pripomenul odstúpenie Roberta Kaliňáka, odchod Roberta Fica aj demisiu vlády. „To sa práve robí," uviedol. Podľa Bugára takto spĺňajú požiadavky organizátorov protestov, napätie, ktoré v spoločnosti je, vyhovuje najmä opozičným stranám. On to považuje za deštrukciu štátu.

Nepriamo Bugár priznal, že odchod ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej bol súčasťou dohody koalície, ktorá hovorí o demisii premiéra Roberta Fica. „Bola to dohoda v rámci vládnej koalície," povedal.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.daniel Klembara .slovensko
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite