Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Navaľnyj nemôže kandidovať na ruského prezidenta

.redakcia .slovensko

Navaľnyj podľa komisie nemôže kandidovať preto, lebo bol právoplatné odsúdený v kauze Kirovles. Napriek tomu by kandidovať mohol, ak by mu komisia udelila výnimku – to však nespravila.

Navaľnyj nemôže kandidovať na ruského prezidenta Evgeny Feldman/AP/SITA O Navaľnom Putin už v minulosti viackrát povedal, že ho k voľbám nepustia.

ruská ústredná volebná komisia v pondelok rozhodla, že Alexej Navaľnyj, najvýraznejšia postava ruskej opozície, nemôže kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Rozhodnutie oznámila šéfka komisie Ella Pamfilovová. Komisia rozhodnutie zdôvodnila tým, že Navaľnyj bol síce len podmienečne, ale predsa len odsúdený v kauze Kirovles. Napriek tomu by Navaľnyj kandidovať mohol, ak by mu komisia udelila výnimku. To však nespravila.

Navaľnyj krátko po rozhodnutí komisie vyzval svojich priaznivcov na bojkot volieb. „Procedúra, na ktorej chcú, aby ste sa zúčastnili, nie sú voľby. Zúčastňujú sa na nej len (ruský prezident Vladimir) Putin a kandidáti, ktorých on osobne vybral.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite