Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prieskum ukázal, že preferencie Smeru poklesli

.redakcia .slovensko

Tlačová agentúra SITA zverejnila výsledky prieskumu preferencií politických strán, ktorý zrealizovala agentúra AKO, s. r. o.

Prieskum ukázal, že preferencie Smeru poklesli Martin Havran/SITA Ilustračná fotografia

ak by sa parlamentné voľby konali už v polovici novembra tohto roka, Smer-SD by síce podľa telefonického prieskumu s 1000 respondentmi zvíťazil, no počet hlasov, ktoré by ho podporili, by bol menší, než minulý rok. S 24,8 percenta hlasov by tak mohol získať len 40 mandátov, v porovnaní so súčasnými 49-timi.

Respondenti v prieskume odpovedal na otázku: „Minulý rok sa konali voľby do NR SR (parlamentu). Keby boli voľby teraz, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Budem vám strany čítať v náhodnom poradí.“ Vzorka pritom bola reprezentatívna z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, národnosti a kraja. 

Na druhom mieste sa po Smer-SD v prieskume podobne ako pri posledných parlamentných voľbách umiestnila strana Sloboda a Solidarita (SaS) so ziskom 17,8 percenta hlasov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite