Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakúske parlamentné voľby vyhrala Kurzova ÖVP

.redakcia .slovensko

Podľa predbežných výsledkov získali ľudovci 31,4 percenta hlasov. Druhá je Slobodná strana Rakúska s 27,4 percentami a tretí sú sociálni demokrati s 26,7 percentami.

Rakúske parlamentné voľby vyhrala Kurzova ÖVP Matthias Schrader/AP/SITA Rakúske parlamentné voľby, ktoré sa konali v nedeľu, vyhrala Rakúska ľudová strana (ÖVP) ministra zahraničia Sebastiana Kurza.

tridsaťjedenročný Sebastian Kurz sa tak zrejme stane najmladším európskym lídrom. Podľa predbežných výsledkov, ktoré zverejnilo ministerstvo vnútra, sa ÖVP umiestnila na prvom mieste so ziskom 31,4 percenta hlasov. Druhá nasleduje Slobodná strana Rakúska (FPÖ) s 27,4 percentami a tretia skončila Sociálnodemokratická strana Rakúska (SPÖ) s podporou 26,7 percenta.

Tieto výsledky nezahŕňajú hlasy z viac ako 750-tisíc korešpondenčných lístkov, ktoré úrady zatiaľ nezrátali. Kompetentní tiež musia ešte zrátať hlasy zo zahraničia, pričom podľa predpokladov by ich mohlo byť 50- až 100-tisíc. Konečné výsledky budú známe vo štvrtok.

Volebná účasť v nedeľňajšom hlasovaní bola 67,6 percenta. Podľa predpokladov však po zrátaní chýbajúcich hlasov môže stúpnuť až na 78 percent.

Zdroj: SITA

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite