Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump nariadil ďalšie sankcie voči KĽDR, Kim Čong-un ho nazval bláznom

.redakcia .slovensko

Severokórejský minister zahraničných vecí Ri Yong-ho vo štvrtok povedal, že jeho krajina možno otestuje v Tichom oceáne vodíkovú bombu.

Trump nariadil ďalšie sankcie voči KĽDR, Kim Čong-un ho nazval bláznom Evan Vucci/AP/SITA

americký prezident Donald Trump nariadil ďalšie sankcie voči Kórejskej ľudovodemokratickej republike. Ministerstvo financií bude môcť zasiahnuť voči akémukoľvek subjektu, ktorý sa bude podieľať na obchodovaní s krajinou v oblastiach tovaru, služieb či technológií. Bude mu môcť takisto zakázať ďalšie pôsobenie v rámci amerického finančného trhu. "Zahraničné finančné inštitúcie si musia vybrať medzi biznisom s USA alebo Severnou Kóreou či jej podporovateľmi," uviedli v nariadení. Platný je tiež 180-dňový zákaz, podľa ktorého nesmú do USA vstúpiť plavidlá či lietadlá, ktoré predtým boli v Severnej Kórei.

Podľa hlavy Spojených štátov, Čínska centrálna banka nariadila ostatným bankám pozastavenie obchodovania s Pchjongjangom.

Trump nedávno vyhlásil, že v prípade ohrozenia USA alebo ich spojencov úplne zničí komunistickú krajinu. Jej vodca Kim Čong-un teraz uviedol, že Trump je pomätený a za svoje vyhrážky zaplatí. Podľa juhokórejskej vlády ide pritom o prvé priame vyhlásenie Kim Čong-una, ktoré vyslal do sveta pod svojím menom.

Severokórejský minister zahraničných vecí Ri Yong-ho vo štvrtok v New Yorku novinárom povedal, že jeho krajina možno otestuje v Tichom oceáne vodíkovú bombu, pričom podľa neho by mohlo ísť o najsilnejšiu explóziu vodíkovej bomby v tomto oceáne. Politik tiež vyhlásil, že nevie, aké kroky krajina najbližšie podnikne, keďže všetko závisí od rozhodnutí vodcu.

Zdroj: SITA
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite