Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Kiska: Prebehla rovnaká kontrola aj u ostatných kandidátov?

.redakcia .slovensko

„Pokladám za správne, aby sa každý politik či verejný činiteľ, na ktorého je vrhnuté podozrenie, postavil a vysvetlil svoj názor,“ uviedol dnes prezident Andrej Kiska na brífingu o daňovej kontrole spoločnosti Kiska Travel Agency (KTAG).

Andrej Kiska: Prebehla rovnaká kontrola aj u ostatných kandidátov? Diana Černáková/SITA

v apríli 2014 vznikol spoločnosti KTAG, ktorú prezident vlastní spolu s bratom Jaroslavom Kiskom, nárok na odpočet DPH, po čom následne v spoločnosti prebehla daňová kontrola. Výsledkom kontroly bolo, že KTAG nemala v danom čase právo na odpočet, na čo spoločnosť bezodkladne zaplatila DPH vo výške 9 227 eur, spolu s penálmi vo výške 15 543 eur. 

Podľa prezidenta Andreja Kisku je bežné, že daňový úrad nesúhlasí s niektorými z položiek, ktoré si firmy zaradia do nákladov. 

Na konci roka 2014 sa vo firme uskutočnila aj kontrola dane z príjmu, z ktorých opäť pre KTAG vyplynuli nedoplatky. Na základe tých istých faktúr ako pri prvej kontrole preto doplatila daň vo výške 27 114 eur a penále vo výške 2 711 eur.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite