Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako ďalej, Slovensko

.dalibor Roháč .slovensko .komentár týždňa

Kým slovenská politika žije koaličnou krízou, škandálmi okolo eurofondov a slovníkom predsedu SNS, svet navôkol sa nebezpečne hýbe. Sme pripravení?

Ako ďalej, Slovensko Natália Ložeková / natalialozekova.sk

garant našej bezpečnosti, Spojené štáty americké, sú dva kroky od ústavnej krízy. Napätie na kórejskom polostrove sa môže pretaviť do otvoreného konfliktu. A dlho už nie je bezpečne ani v našom bezprostrednom susedstve – na Ukrajine. Menej viditeľné, ale rovnako revolučné sú zmeny v svetovej ekonomike – predovšetkým ide o automatizáciu, ktorá v najbližších desaťročiach odstráni veľkú časť rutinných pracovných miest vo výrobe, ale aj na nižších stupňoch administratívy a služieb.

Samozrejme, na našej domácej politike a na tom, ako sa hospodári s verejnými prostriedkami, záleží. Klientelizmus okolo verejných zákazok nás okráda o budúcnosť. Avšak boj proti korupcii sám osebe nie je programom, ktorý by zo Slovenska urobil krajinu v prvej lige európskych demokracií. Aj preto sme sa s poslancom Mirom Beblavým a analytikom Vladom Bilčíkom odhodlali napísať krátky dokument, v ktorom ponúkame dvadsať praktických rád, ktoré by mohli pomôcť našej krajine uspieť vo svete príležitostí aj nástrah.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite