Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koniec letných hier

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Letné koaličné hry sa skončili. Z vlády napokon neodišiel minister Kaliňák ani minister Richter, ktorí boli na odstrel, ale minister Plavčan, jeden z dvoch ministrov, ktorí sa verejne prihlásili k reformám.

Koniec letných hier Natália Ložeková / natalialozekova.sk

odišiel minister, sľubujúci dokonca najväčšiu reformu vzdelávania od roku 1989. Jeho odchodom prestalo fungovať vo Ficovej vláde už aj akékoľvek zdanie reforiem a ostala z nich len potemkinovská dedina.  

Ani Plavčanov odchod však krízu v školstve neukončil. Nebol vymenovaný nový minister a vzdelanie sa dostalo do poľnohospodárskeho chlievika. Podpora najväčšej národnej vedeckej grantovej agentúre viazne, vedecké rady a univerzitné fakulty píšu výzvy, SAV nemôže rozbehnúť projekt Otvorenej akadémie, lebo nedostala prisľúbenú finančnú sumu. A začína sa školský rok.   

„Výsledkom čiastočne reálnych a čiastočne predstieranych letných hier bude permanentná kríza koalície.“

Letné koaličné hry sa skončili. Počas nich sme sa dozvedeli viac aj o tom, ako fungujú na Slovensku európske fondy. Jednotlivé koaličné strany si ich rozparcelovali a potom rozporciovali tak, aby si každý prišiel na svoje. Novinár Daniš ukázal, ako eurofondy z ministerstva školstva tiekli aj oligarchom a podnikateľom napojeným na Smer a eurofondy z ministerstva hospodárstva sa zase delili aj pre podnikateľov z pozadia SNS. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite