Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico chce byť pri budovaní jadra EÚ

.redakcia .slovensko

Podľa francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona potrebuje Európa novú dynamiku a silnejšiu integráciu. S predsedom vlády Robertom Ficom dnes našli spoločnú reč.

Robert Fico chce byť pri budovaní jadra EÚ Kerstin Joensson/AP Photo/SITA

potrebujeme novú dynamiku v Európe, chceme sociálnu a fiškálnu integráciu, aby Európa pokročila ďalej,“ povedal na tlačovej besede po rokovaní v Salzburgu prezident Francúzska Emmanuel Macron. Plán na budovanie jadra EÚ by mal byť podľa neho známy do konca tohto roka, pričom zatiaľ podľa neho nie je presnejšie určené, kto v jadre bude.

Emmanuel Macron dnes v Salzburgu rokoval s predsedom vlády Robertom Ficom, premiérom Českej republiky Bohuslavom Sobotkom a rakúskym kancelárom Christianom Kernom. Po skončení rokovania R. Fico na tlačovej konferencii uviedol, že žiada, aby pri formovaní toho, čo má byť jadro Európy, boli všetci členovia Únie. 

Ak sa bude budovať jadro EÚ, Slovensko chce byť podľa jeho slov pri tom. Všetci tí, ktorí chcú v Európe napredovať rýchlejšie, by podľa neho totiž mali takú možnosť dostať. Je si však zároveň aj vedomý, že účasť Slovenska v jadre EÚ bude aj niečo stáť: „Budeme sa musieť viac priblížiť v sociálnej a obrannej politike.“

„Podľa Emmanuela Macrona potrebuje Európa novú dynamiku a silnejšiu integráciu.“

Predmetom spoločného rokovania bola okrem jadra EÚ aj smernica o vysielaní pracovníkov do zahraničia. „Sme veľmi blízko k dohode,“ skonštatoval Robert Fico.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite