Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump musí ísť?

.dalibor Roháč .slovensko .politika

Akt terorizmu vo virgínskom Charlottesville a následná Trumpova charakterizácia časti pravicových extrémistov ako „veľmi dobrých ľudí“ ukazuje, že nieto dna, ktoré by nedokázal preraziť.

Trump musí ísť? Evan Vucci/AP/SITA 14. august 2017, Washington: Donald Trump v Bielom dome počas prejavu k protestom v meste Charlottesville.

pokračovanie Trumpa do roku 2020 bude mať ťaživý vplyv na kvalitu americkej demokracie a s nezanedbateľnou pravdepodobnosťou privedie krajinu do veľkých problémov. Toto je dnes jasné aj tým, ktorí Trumpa bez väčšieho nadšenia volili, pričom sa nádejali, že ho úrad zmení. Nezmenil, a už ani nezmení. Hlasnejšie sa k tomu z republikánov ozývajú dôležití jednotlivci – s rakovinou bojujúci John McCain, šéf Snemovne Paul Ryan, exkandidát na prezidenta Marco Rubio a tiež Ben Sasse, Justin Amash či Jeff Flake. Mimochodom, proti Flakovi pred republikánskymi primárkami už Trumpov významný donor, miliardár Robert Mercer, spustil nákladnú kampaň. 

Iní republikáni v Kongrese sú ticho, lebo sa pred budúcoročnými voľbami boja vlastnej voličskej bázy, zradikalizovanej Trumpom samotným, no aj okruhom mediálnych osobností, akými sú Sean Hannity a Tucker Carlson na Fox News, či bláznivými konšpiračnými webstránkami Alexa Jonesa a iných.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite