Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Syndróm Kočner

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Marián Kočner. Meno z mafiánskeho zoznamu. Človek, ktorý sa mihne všade tam, kde sa deje niečo nečisté. Je to dlhá paleta: Televízia Markíza, Technopol, Hedviga Malinová a rola Trnkovho poslíčka.

Syndróm Kočner Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ale aj pozemky pod automobilkou KIA, pezinská skládka, stavby bytovky Glance House, špekulácie s daňami na Donovaloch, obchod s golfovým areálom v Báči, Bonaparte, zmluva o doživotnom prenájme cesty k pozemku štúdia K.F.A, na ktorom vyrástla budova Five Star Residence. Všade rovnaký vzorec a rovnaké konce: policajti nič nevidia, prípady ostávajú nedovyšetrené, trestné stíhanie zastavené, súdy sa nekonajú. Kočner je chránená zver. Má priveľa politických kmotrov. 

Pripomína to niečo z bývalého režimu. Mužov, pohybujúcich sa v podnikoch, reštauráciách, výrobniach.  Vtedy sa kradli materiály zo stavieb (dlho sa napríklad hovorilo, že domy v Šintave boli postavené z materiálu, nakradnutého zo stavby mosta v Seredi). Dohadzovači, vybavovači, kšeftári, veksláci. Kočner je vlastne len XXXL oravského Babinského z osemdesiatych rokov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite