Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kancelária NR SR už nebude otvárať zásielky poslancov

.redakcia .slovensko

Vedúci Kancelárie Národnej rady SR Daniel Guspan pozastavil nariadenia, ktoré umožňovali otvárať poslancom listy.

Kancelária NR SR už nebude otvárať zásielky poslancov

vedúci Kancelárie Národnej rady SR dnes pozastavil dve nariadenia, ktoré zamestnancom parlamentnej podateľne umožňovali otvárať zásielky adresované poslancom. Nariadenia spadajú pod Rozhodnutie na zabezpečenie manipulácie s doručenými zásielkami zo 7. apríla, ktoré bolo vydané v súvislosti s výskytom zásielok s nebezpečným materiálom.

Konkrétne išlo o nariadenie o „otváraní obyčajných listových zásielok adresovaných na poslanca NR SR, pri ktorých nie je uvedený odosielateľ alebo je odosielateľom fyzická osoba“ a nariadenie o ukladaní zásielok, ktoré obsahujú vulgarizmy alebo majú dehonestujúci charakter, bez evidovania a doručenia adresátovi. Tie mali byť na tri mesiace odložené a po tejto lehote skartované. Vyhlásenie vedúceho Kancelárie Národnej rady SR Daniela Guspana o pozastavení nariadení poskytla agentúre SITA Kancelária NR SR.

nariadenie malo podľa Guspana poslancov chrániť

„Keďže rozhodnutie, ktoré zabezpečovalo bezpečnosť našim poslancom, bolo zneužité na politický boj, využívam svoje právo vedúceho Kancelárie Národnej rady SR a pozastavujem bod 3, štvrtá odrážka, a bod 5,“ píše sa vo vyhlásení „Napriek tomu, že bodom č. 5 sme v dobrom úmysle chceli pomôcť poslancom s poštou s vulgárnym obsahom, realizácia tohto bodu bude až do poslaneckého grémia pozastavená.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite