Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opozícia rokovala celú noc, Richter zostáva ministrom aj naďalej

.redakcia .slovensko

Opoziční poslanci rokovali o odvolaní ministra Richtera kvôli porušovaniu základných práv v resocializačnom zariadení Čistý deň. Robert Fico nazval celý návrh na odvolanie šialeným a Richtera najlepším ministrom práce vďaka nízkej miere nezamestnanosti.

Opozícia rokovala celú noc, Richter zostáva ministrom aj naďalej Marko Erd/SITA Predkladateľka návrhu na odvolanie a predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová mala úvodný prejav, ktorý trval viac ako dve a pol hodiny. V ňom vyslovila verejnú obžalobu ministra Richtera na základe svedectiev klientov a klientiek Čistého dňa.

rozprava k odvolávaniu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera sa skončila po 16 hodinách. „Smer je v polčase rozpadu. Nebude vládnuť večne. Pravda vyjde najavo. Richter kryje špinavosť, nevieme, čo to je, ale raz to vyjde najavo,“ povedal na záver rozpravy nezaradený poslanec Jozef Mihál.

Na záver si vyžiadala slovo predkladateľka návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi a predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. „Vypočujte si babské táraniny. Koalícia neponúkla žiadny argument, prečo Richtera neodvolať. Vyzývam ministra, aby odstúpil, pretože zlyhal. Situácia je neudržateľná,“ vyhlásila.

Reagovala tak na slová predsedu vlády Fica, ktorý ešte včera po jej prejave (trvajúcom 157 minút) reagoval osočovaním a urážkami. Celý návrh na odvolanie ministra práce Jána Richtera bol podľa neho šialený. Ako povedal včera Natálii Blahovej, nepozná ju a nevie kto je. „Počúval som vás od štvrtej, strávil som tri zbytočné hodiny, lebo ste nepredložili jediný argument, ktorý by odôvodňoval návrh, ktorý ste predložili. Babské táraniny sú jedna vec a druhá sú argumenty na odvolanie člena vlády,“ vyhlásil Fico s tým, že má dôležitejšiu prácu, ako počúvať babské táraniny.

NRSR
Takto vyzeralo vyhlásenie Roberta Fica, v ktorom kritizoval opozíciu a Natáliu Blahovú.

Schôdza bola podľa Fica absurdná a to potvrdzuje aj obsah vystúpenia poslankyne, ktorú „nepozná“ (Blahovej, pozn. red.). „Tri hodiny ste tu tárali nezmysly. Ste sympatická, ale odtiaľ potiaľ. Tri hodiny babských táranín. A ak niekto chce na základe babských táranín odvolávať ministra, tak mi je ho ľúto,“ vyhlásil.

Fico sa vyjadril aj k poslancovi za SaS Jozefovi Rajtárovi, ktorý jeho prejav v sále prerušoval krikom. „Vy viete pozerať v banke len cudzie účty klientov,“ uviedol premiér (asistent Rajtára v súkromnej banke prezeral účty politikov Smeru - poznámka SITA). Fico zároveň dodal, že vláda nesúhlasí s návrhom poslancov a považuje ho za účelový.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter zostáva vo funkcii i naďalej. Po celonočnom odvolávaní, mu poslanci nevyslovili nedôveru. Do rozpravy sa prihlásilo 24 poslancov písomne a ešte desať dodatočných ústne. Za odvolanie ministra hlasovalo 57 poslancov. Richterove zotrvanie vo funkcii podporilo 68 zákonodarcov.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite