Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kôš, premiér a fatamorgána

.rudolf Zajac .slovensko

Ozdravný plán Všeobecnej zdravotnej poisťovne Robert Fico odmietol. Aký je výsledok? Svoj pohľad nám k tomu napísal reformný exminister zdravotníctva Rudolf Zajac.

Kôš, premiér a fatamorgána Marko Erd/SITA

verejne a pred kamerou niečo trhať a hádzať do koša, to je najnovší spôsob Ficovho dodržiavania zákonov. Má zdražieť elektrina, pretože sa bude platiť za ističe? Nepáči sa to mestám a obciam, ktoré mali rok, aby si ističe optimalizovali a zbavili sa zbytočne veľkých? Zasiahne sám premiér. Veď čo by neurobil pre voličov. A to tak, že verejne nabáda ľudí, aby neplatili faktúry a zahodili ich. Výsledkom je odvolanie – pardon, abdikácia – jedného závislého človeka z čela nezávislého úradu. Ďalším výsledkom je chaos, pretože faktúra je účtovný doklad a je platná. Riešením je pritom dobropis alebo storno faktúry, alebo jej zaúčtovanie ako preplatku, no nie od Fica, ale od dodávateľov elektriny. Lenže to sa nestalo, preto sa nečudujme, že zmätení ľudia hromadne prestali platiť.

Druhý príklad je Všeobecná zdravotná poisťovňa, ktorá sa dostala do problémov. O príčine sa všeobecne vie – mizerné riadenie, žiadna kontrola, falšovanie, krádeže. V súlade so zákonom preto novoobsadená VZP vypracovala ozdravný plán, ktorý schválil Úrad pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou. Následne ten plán zobral na vedomie aj zdravotnícky výbor parlamentu, čím ho chcel validovať minister Drucker.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite