Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Harabin: Za atentátom stojí Kaliňák

.eugen Korda .slovensko

Štefan Harabin požiadal o policajnú ochranu, napriek tomu, že ho podľa jeho slov pred údajným atentátom ochraňoval samotný Boh a šťastná náhoda.

List Š. Harabina generálnemu prokurátorovi.


Vážený pán Jaromír Čižnár.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nezačala z úradnej povinnosti trestné stíhanie za pokus zločinu vraždy, resp. za pokus zločinu ťažkej ujmy na zdraví, ktorý bol spáchaný v budove Najvyššieho súdu na ulici SNP v pojednávacej miestnosti na druhom poschodí (P-2) počas ústneho pojednávania 10. mája 2016 vo veci pod sp. zn. 3 Ds 8/2015 voči trestnému sudcovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi.

O uvedenej udalosti ste sa aj vy pán Čižnár dozvedeli už na obed 10. mája 2016, keď všetky významné printové a elektrofonické médiá uverejnili v podstate nasledujúci text:

„Atentát na Harabina? Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin unikol o vlások nepríjemnej nehode. Veľa nechýbalo a bývalý šéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin mohol skončiť s nepekným zranením. Počas disciplinárneho pojednávania na miesto, kde sedel, sa totiž zrútila lampa. Zo stropu spadla lampa, ktorá bola rovno nad Harabinom sudcom Najvyššieho súdu. Ak by tam zostal sedieť, skončil by minimálne s ťažkými zraneniami.

Pán Čižnár, je zaujímavé, že v nedávnej minulosti ste aktivovali trestné stíhania na podklade upozornení iba z médií napr. nitrianska bitka pred barom, bezvýznamné opilstvo u pána Slotu etc.

Včera som celý deň čakal na Vašu reakciu v podobe iniciovania trestného stíhania za pokus zločinu voči mojej osobe. Márne.

Bol som presvedčený, že i keď ste politický prokurátor SMERu a preto Vám politici nedovolili stíhať volebné podvody v Súdnej rade na jeseň 2014, zjavne nezákonné zrušenie senátu 1T Najvyššieho súdu, nezákonné disciplinárne stíhania sudcov JUDr. Gabriely Šimonovej, JUDr. Štefana Harabina, JUDr. Viliama Dohňanského, zrušenie práce doma týmto sudcom za právne názory vyjadrené v nezrušiteľných rozsudkoch najvyššieho súdu v súlade so zákonom, Ústavou a nezávislosťou súdnej moci v roku 2015 pani Švecovou, porušovanie domovej slobody JUDr. Viliama Dohňanského toho roku rovnako pani Švecovou, predsa do dnes som si myslel, že neostanete ľahostajným voči fyzickej násilnej trestnej činnosti voči trestnému sudcovi, len preto, že politická moc ho nedonútila zmeniť právne názory.

Keďže opak je pravdou, dávam Vám trestné oznámenie v hore vyjadrených intenciách neznámeho, resp. neznámych páchateľov.

V prípade, že by ste nevedeli, čo máte vyšetrovať, dovolím si upriamiť Vašu pozornosť na niektoré nespochybniteľné fakty:

1) Pán Kaliňák ešte v lete konštatoval, že urobí všetky kroky, aby zvrátil rozsudok Harabinovho senátu. Mal obavu pán Kaliňák z môjho prednesu na disciplinárnom konaní? Mal Kaliňák motív ma zlikvidovať rafinovaným spôsobom za pomoci režírovanej náhody, keď už osem rokov hrubo porušuje zákon podriadením policajnej inšpekcie ministrovi vnútra a nepodarilo sa mu umlčať ma už známymi inými krokmi? Nezákonný stav v podriadení policajnej inšpekcie ministrovi vnútra je dokumentovaný aj právnou analýzou k tejto otázke spracovanou na generálnej prokuratúre. Pokiaľ ju nemáte k dispozícii, nevidím problém v jej doručení.

2) Správcom budovy na Najvyššom súde na ulici SNP je pani Švecová. Pani Bajánková v prerokúvanom konaní stíhala Harabina za slobodu prejavu k slovnému spojeniu „chudera Švecová môže skončiť na psychiatri, keď bude naďalej počúvať pána Kaliňáka“.

3) V pojednávacej miestnosti bolo minimálne šesť lámp, zakúpených od rovnakého predajcu v rovnakom čase a v rovnakom čase inštalovaných tým istým človekom. Prečo spadla iba lampa visiaca nad hlavou Harabina? Neboli uvoľnené skrutky na tejto lampe? Manipulovalo sa s touto lampou pred pojednávaním? Kto nepovolaný bol v pojednávacej miestnosti pred disciplinárnym konaním? Prečo došlo k vlámaniu do kancelárie riaditeľa správy budov Ing. Miroslava Líšku (budova na ulici SNP) 2. marca 2016, keď ukončil práceneschopnosť a na jeho mieste sedel pani Švecovou dosadený Ing. Ján Hurban? Doteraz Ing. Líškovi nebolo umožnené vrátiť sa do jeho kancelárie a zobrať si aspoň osobné veci.

4) Je náhoda, že lampa spadla tesne po otvorení pojednávania? Nebol tu zámer umlčať ma raz a navždy?

5) Nie je zodpovedaná otázka prečo pán Urbančík, hovorca pani Švecovej, 9. mája 2016 navádzal predsedu senátu Juraja Floroviča, aby zmenil pojednávaniu miestnosť na ulici SNP za miestnosť v budove na Župnom námestí 13? Predseda disciplinárneho senátu Juraj Florovič to rázne odmietol. Nie je následne vysvetlené, prečo sa v pojednávacej miestnosti deň pred pojednávaním zdržiavali neznáme osoby a so súhlasom koho?

6) Nie je divné, že predseda disciplinárneho senátu Juraj Florovič okamžite neukončil pojednávanie a nezavolal vyšetrovateľa polície na zdokumentovanie všetkých stôp, expertízne zaistenie lampy a úlomkov z lampy, ohliadku miesta činu s tým, že ide o podozrenie z pripraveného fyzického útoku, atentátu na Harabina?

V tomto prípade je dôvodne podozrivých najmenej šesť osôb aj so sprítomnenými osobitnými motívmi u každého zvlášť. Pán Kaliňák, pán Urbančik, pani Švecová, pani Bajánková, pán Hurban a Švecovej terajší správca budovy na ulici SNP.

V právnom štáte postupy ministra vnútra kontroluje generálny prokurátor. V totalitnom štáte sa generálny prokurátor riadi politickými príkazmi ministra vnútra.

Dúfam, že sa už konečne spamätáte a okrem útokov na žilinských sudcov začnete si plniť služobné povinnosti prokurátora, pokiaľ ide vyšetrovanie a stíhanie aj násilnej trestnej činnosti vo vzťahu k sudcom.

Zároveň Vás žiadam, aby ste spoločne s pani Švecovou (§ 34 ods. 6 zák. 385/2000 Z.z. o sudcoch) mne ako trestnému sudcovi Najvyššieho súdu Slovenskej republiky a mojej rodine zabezpečili policajnú ochranu na neobmedzené obdobie.


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.eugen Korda .slovensko
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite