Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Paríži sa opäť strieľalo

.redakcia .slovensko

Francúzska polícia zasahovala v byte, v ktorom sa údajne nachádzal jeden z organizátorov piatkových útokov. Výsledkom akcie sú dvaja mŕtvi a piati zadržaní.

V Paríži sa opäť strieľalo Francois Mori/AP/SITA Francúzski policajti počas ranného zásahu v severopárížskej štvrti Saint-Denis.

Parížska štvrť Saint-Denis je po piatku opäť epicentrom pozornosti. Zo štadióna Stade de France sa cez celý svet dostala späť na sever metropoly Francúzska, kde ešte stále prebieha policajná akcia. Jej údajným cieľom je Belgičan marockého pôvodu Abdelhamid Abaaoud, ktorý je považovaný za organizátora piatkových útokov. Kriminológ Alain Bauer pre i-Télé povedal, že Abaaoud je typom človeka, ktorý „chce rád je v centre diania.“ Aj preto je možné, že sa ešte stále nachádza vo Francúzsku.

Prvé výbuchy sa začali ozývať okolo pol piatej ráno. Približne dva kilometre od Stade de France sa v byte zabarikádovalo niekoľko ťažko ozbrojených ľudí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite