Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taraba odvolal riaditeľa Správy Národného parku Slovenský kras Milana Olekšáka

.tasr .slovensko

Poverený riadením národného parku bude od piatka Martin Golian.

Taraba odvolal riaditeľa Správy Národného parku Slovenský kras Milana Olekšáka SITA/Diana Černáková

minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) vo štvrtok odvolal z funkcie riaditeľa Správy Národného parku (NP) Slovenský kras Milana Olekšáka. Poverený riadením národného parku bude od piatka (3. 5.) Martin Golian. TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu.

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR tvrdí, že Olekšák bol z funkcie odvolaný v súlade so zákonom. Dôvodom majú byť zlé manažérske rozhodnutia aj nedostatočná komunikácia v regióne s dôležitými hráčmi pri zonácii. Vo vedení národného parku Olekšák pôsobil od jesene 2022.

Poverený riadením NP Slovenský kras bude od piatka Golian, ktorý má podľa envirorezortu viac ako desaťročné skúsenosti v ochrane a starostlivosti o životné prostredie. Od roku 2013 pôsobil na odbore starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Rožňava. Na pozíciu riaditeľa Správy NP Slovenský kras plánuje MŽP vyhlásiť riadne výberové konanie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite