Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súdny proces s exšéfom SIS Vladimírom Pčolinským sa začne 30. mája

.tasr .slovensko

Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára.

Súdny proces s exšéfom SIS Vladimírom Pčolinským sa začne 30. mája SITA/BRANISLAV BIBEL

súdny proces v korupčnej kauze, kde čelí obžalobe exriaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P., by sa mal na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) začať 30. mája. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Nariadených je aj ďalších deväť termínov hlavného pojednávania, zatiaľ posledný na 13. septembra 2024. Zákonným sudcom prípadu je Rastislav Stieranka.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra P. pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie Vladimíra P. zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite