Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

.tasr .slovensko

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo televízie Markíza, ktorý sa realizoval od 17. do 24. apríla na vzorke 1017 respondentov.

Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD SITA/Milan Illík

voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov. Druhé by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 19,7 percenta voličov. Po ňom by nasledovala strana Hlas-SD so ziskom 18 percent hlasov. 

Do parlamentu by sa dostali aj SaS (sedem percent) a KDH (6,9 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili aj Republika (5,5 percenta) a SNS (5,3 percenta).

Pred bránami parlamentu by zostala koalícia hnutie Slovensko (bývalé OĽaNO), Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by 5,2 percenta hlasov, no ako koalícia troch strán by na postup potrebovala aspoň sedem percent.

Do parlamentu by sa nedostali ani strany Aliancia (4,5 percenta), Demokrati (3,5 percenta), Sme rodina (2,3 percenta) či Kotlebovci-ĽSNS (0,9 percenta).

Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 38 kresiel, PS 36 a Hlas-SD 33. S 12 poslancami by v NR SR boli SaS aj KDH. Republika by získala 10 mandátov a SNS by mala deväť kresiel.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite