Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka: Ak Fico siahne na peniaze z 2. piliera, ľudia pôjdu do ulíc

.sita .slovensko

Ľudia podľa jeho slov v druhom pilieri dosahujú solídne zhodnotenie v akciových a indexových fondoch.

Šimečka: Ak Fico siahne na peniaze z 2. piliera, ľudia pôjdu do ulíc SITA/Milan Illík

progresívne Slovensko varuje premiéra Roberta Fica pred siahnutím na peniaze z 2. dôchodkového piliera. Predseda strany Michal Šimečka tvrdí, že ak sa Fico čo i len o to pokúsi, postavia sa na maximálny odpor a do ulíc dostanú desiatky tisíc ľudí.

„V druhom pilieri si približne 15 miliárd eur nasporili konkrétni ľudia. Asi 1,8 milióna ľudí. Slovákov ste už v minulosti okradli o stovky eur mesačne hlúpym presunom do garantovaných fondov v tom najmenej výhodnom čase, ale aj opakovaným znižovaním príspevku do druhého piliera,” poukázal Šimečka.

Ľudia podľa jeho slov v druhom pilieri dosahujú solídne zhodnotenie v akciových a indexových fondoch. „Šetria si tak na dôstojnú penziu, ktorú im štát kvôli zlej demografii a šafáreniu tejto vlády nebude vedieť zabezpečiť,” dodal a poukázal na šíriace sa správy o tom, že Robert Fico tieto súkromné peniaze vníma ako potenciálnu korisť.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite