Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Národniari navrhnú za člena Súdnej rady SR Štefana Harabina – čo to znamená podľa Juraja Petroviča

.sita .juraj Petrovič .slovensko

Informoval o tom poslanec Rudolf Huliak na sociálnej sieti.

Národniari navrhnú za člena Súdnej rady SR Štefana Harabina – čo to znamená podľa Juraja Petroviča SITA/Jana Birošová

slovenská národná strana (SNS) navrhne za člena Súdnej rady SR exministra spravodlivosti a niekoľkonásobného kandidáta za prezidenta Štefana Harabina. 

Na návrh reagoval aj exminister spravodlivosti a podpredseda Kresťanskodemokratického hnutia Viliam Karas, ktorý jeho nomináciu považuje „za zlý vtip“. „Škody, ktoré Harabin v celej justícii spravil, rátame dodnes. Návrat do týchto čias je neprípustný,“ uviedol.

vysvetlenie Juraja Petroviča

Štefan Harabin je symbolom toho, ako sa Ficove vlády správali k systému spravodlivosti. Po svojom nástupe do funkcie ministra spravodlivosti zahájil rozsiahle čistky na súdoch, keď v priebehu dvoch dní odvolal bez udania dôvodu sedem predsedov krajských a okresných súdov. Buzerácia, prenasledovanie, vymyslené disciplinárne konania či úmyselné preťažovanie nepohodlných sudcov, ktorých následne nechal trestať za prieťahy v konaní, boli bežnou praxou Harabina nielen ako ministra, ale aj počas jeho pôsobenia vo funkcii predsedu Najvyššieho súdu. Harabin pritom nie je Ficov človek. Je Mečiarov človek, do prvej Ficovej vlády ho totiž navrhol ešte otec slovenských politických mafiánov Vladimír Mečiar. Kauzy ako blízke kontakty s mafiánom Sadikim či odsúdenie františkánskeho kňaza Bystríka Janíka v procese, ktorý proti Janíkovi zinscenovala ŠtB a ktorý viedol k Janíkovej predčasnej smrti len vo veku 46 rokov, sú ukážkou toho, kým bol a stále je Štefan Harabin. Harabin je navyše ukážkový proruský troll, ktorý je v súčasnosti trestne stíhaný za výroky, ktorými verejne podporil agresiu Ruska proti Ukrajine, a zverstvá, ktoré tam Rusko pácha nielen na vojnových zajatcoch, ale aj na nevinných civilistoch, úplne v rozpore so všetkými morálnymi zásadami civilizovaného sveta. 

To, že SNS chce Harabina navrhnúť za člena súdnej rady nemôže nikoho prekvapiť. Vrana k vrane sadá, je pochopiteľné, že niekto ako Huliak musí byť Harabinom fascinovaný ako králik v pohľade kobry. Pre slovenskú justíciu by bol Harabinov návrat zničujúci. Menovanie trestne stíhanej osoby za člena najvyššieho orgánu sudcovskej samosprávy nie je zlý vtip. Je to ukážka mentálneho sveta súčasnej vládnej garnitúry. Sveta, kde neplatia žiadne pravidlá a kde podozriví zo zločinov môžu sedieť v štátnych funkciách. Na ceste k premene Slovenska na mafiánsky štát je to logický a súčasne tragický krok.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite