Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico v júni navštívi Čínu, Eštok o tom rokoval s veľvyslancom

.tasr .slovensko

Cieľom konzultácií bude prehĺbenie dlhoročného všestranného dialógu.

Fico v júni navštívi Čínu, Eštok o tom rokoval s veľvyslancom SITA/Ľudovít Vaniher

slovenská vláda pripravuje oficiálnu návštevu Číny pod vedením premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Uskutočniť by sa mala v júni. TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Štátny tajomník slovenského rezortu zahraničia Marek Eštok absolvoval v tejto súvislosti v utorok (16. 4.) pracovné stretnutie, na ktorom sa zúčastnil mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky Cchaj Ke. Obsahom rokovania bola príprava politických konzultácií na úrovni štátnych tajomníkov, ktoré sa uskutočnia koncom apríla v Pekingu.

„Cieľom nadchádzajúcich konzultácií s partnerským rezortom zahraničia bude nielen prehĺbenie nášho dlhoročného všestranného dialógu, ale predovšetkým príprava významnej návštevy predsedu vlády SR Roberta Fica v Číne, ktorá sa uskutoční v júni tohto roku,“ dodal štátny tajomník, ktorý odcestuje na prípravné rokovania do Pekingu už na budúci týždeň.

Okrem politických konzultácií so svojím rezortným partnerom absolvuje i návštevu vybraných spoločností v Zóne hospodárskeho a technologického rozvoja v Pekingu. Stretnúť by sa mal aj so študentmi na Katedre slovenského jazyka na Pekinskej univerzite medzinárodných štúdií (BISU).

Z rezortu diplomacie doplnili, že tento rok si vo vzájomných vzťahoch pripomínajú 75. výročie uznania Čínskej ľudovej republiky vtedajším Československom, keď tieto krajiny oficiálne nadviazali diplomatické styky. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite