Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Susko: Avizovaný odchod dozorových prokurátorov neohrozí prípad vraždy Jána Kuciaka

.tasr .slovensko

Podľa ministra spravodlivosti má Slovensko dostatok fundovaných a spôsobilých prokurátorov.

Susko: Avizovaný odchod dozorových prokurátorov neohrozí prípad vraždy Jána Kuciaka SITA/Milan Illík

prípad vraždy novinára Jána Kuciaka nebude avizovaným odchodom dozorových prokurátorov Matúša Harkabusa a Daniela Mikuláša z prokuratúry ohrozený. Po stredajšom rokovaní vlády o tom ubezpečil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). 

„Máme tu dosť fundovaných prokurátorov krajských prokuratúr aj Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktorí budú spôsobilí ďalej dozorovať tieto spisy,“ povedal Susko.

Minister poukázal na to, že generálny prokurátor ponechal prípady, kde bolo skončené prípravné konanie, niekdajším prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. „Je to veľmi zaujímavá situácia, keď oni sami, ktorí volali po tom, že chcú tieto kauzy dozorovať, sa ich teraz zbavujú,“ dodal.

Denník N informoval o tom, že Harkabus a Mikuláš sa k 30. júnu vzdali funkcie prokurátorov. Po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry pôsobia na Generálnej prokuratúre SR. Tá personálne zmeny nekomentovala. „Generálna prokuratúra SR nebude riešiť personálne záležitosti prostredníctvom médií,“ uviedla pre TASR hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite