Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opozícia žiada mimoriadny výbor k lete vrtuľníkom Kuffu

.tasr .slovensko

Let vrtuľníkom bol podľa opozície nelegálny. Do tejto oblasti sa bežný človek počas jarnej uzávery nedostane ani po turistickej trase.

Opozícia žiada mimoriadny výbor k lete vrtuľníkom Kuffu SITA/Milan Illík

štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa by mal vysvetľovať okolnosti letu vrtuľníkom ponad územia Malej Fatry na mimoriadnom Výbore Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Zasadnutie výboru iniciovali opoziční poslanci. Žiadajú vyvodenie politickej zodpovednosti. Informovali o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

Let vrtuľníkom bol podľa opozície nelegálny. Podpredsedníčka výboru Tamara Stohlová (PS) uviedla, že helikoptéra letela bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa priamo ohrozili napríklad hniezdiace vzácne vtáky. Dodala, že „incident naplno odhalil aroganciu moci a papalášizmus tejto vlády.“

Opozícia pripomenula, že do tejto oblasti sa bežný človek počas jarnej uzávery nedostane ani po turistickej trase. Kuffovu reakciu po zverejnení kauzy označila za plnú zavádzania, útokov a vyhrážania sa.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite