Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dočasne poverenou generálnou riaditeľkou SHMÚ je od štvrtka tamojšia ekonómka Ivana Herkel

.tasr .slovensko

Podľa ministra Tarabu predchádzajúci riaditeľ nezvládol riadenie podniku.

Dočasne poverenou generálnou riaditeľkou SHMÚ je od štvrtka tamojšia ekonómka Ivana Herkel SITA/Úrad vlády

dočasne poverenou generálnou riaditeľkou Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) je od štvrtka jeho doterajšia ekonómka Ivana Herkel. Do funkcie ju vymenoval podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu.

SHMÚ podľa Tarabu čakajú dôležité výzvy. „Predchádzajúci generálny riaditeľ nezvládol riadenie podniku, súvisiace predovšetkým so zlým manažovaním IT projektov. Inštitúcia prejde hĺbkovým auditom a budeme konať v oblasti prešetrenia viacerých podnetov. Neskôr bude potrebné prijať správne manažérske rozhodnutia a nastaviť transparentné financovanie SHMÚ,“ skonštatoval.

Herkel vyštudovala Fakultu podnikového manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Na Letisku Poprad - Tatry pôsobila vo funkcii výkonnej a ekonomickej riaditeľky a bola aj predsedníčkou predstavenstva. V SHMÚ pracovala od mája 2021 ako riaditeľka úseku ekonomiky, priblížil rezort.

Ministerstvo životného prostredia plánuje na pozíciu riaditeľa SHMÚ vyhlásiť riadne výberové konanie.

Taraba odvolal v utorok (9. 4.) Martina Benka z riaditeľskej pozície v SHMÚ. Tvrdí, že ho odvolal v súlade so zákonom a dôvodov na jeho odvolanie bolo množstvo.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite