Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

K situácii v spoločnosti sa vyjadrila prezidentka Zuzana Čaputová

.sita .slovensko

Jej vyhlásenie prinášame v plnom znení.

K situácii v spoločnosti sa vyjadrila prezidentka Zuzana Čaputová SITA/Jana Birošová

vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k aktuálnej spoločenskej situácii:

„Atmosféra na Slovensku je aj po voľbách poznačená nenávisťou. Zastavme to prosím skôr, ako sa nám to vymkne spod kontroly.

Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka bez ohľadu na jeho politický názor. Ponižovanie, dehumanizácia, vulgárne nadávky na ulici a nenávistné komentáre na sociálnych sieťach smerované verejne známym osobnostiam, novinárkam, novinárom, športovcom, športovkyniam, politikom a političkám len preto, že nesúhlasíme s ich postojom alebo prácou sú neprijateľné. Osobitne nebezpečné a odsúdeniahodné je podnecovanie k takémuto konaniu z pozície politickej moci.

Slovné útoky nemajú konca, podnecujú sa navzájom. Majme silu pretrhnúť túto reťaz hnevu. Osloboďme sa od potreby reagovať na všetko. Nechajme ho, nech sám vyznie do prázdna.

Je úplne prirodzené, že máme rôzne názory, že spolu nesúhlasíme, ale diskutujme o tom v rovine argumentov, nie útokov na ľudskú dôstojnosť. Lebo odsudzujúca nadradenosť nám nepomáha. Súťaž vo vyjadrovaní frustrácie nepomáha. Sarkazmus, zosmiešňovanie na úkor druhých tiež nepomáha. Mať rešpekt k druhému, k jeho človečenstvu, to pomáha.

Sme ľudia, rôzni, odkázaní žiť v tejto dobe v tejto krajine. Spolu. V časoch, ktoré nebudú ľahké. Neopúšťajme preto, čo je správne, ľudské, slušné. A že tak neurobia všetci? To je ich zodpovednosť.

Moje konanie, naše konanie má podliehať jedinému. Dôvere v jeho správnosť. Buďme k sebe lepší, potrebujeme sa navzájom.“ 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite