Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok zdôraznil, že je občianskym kandidátom. Podľa neho sa v kampani porušujú pravidlá

.sita .redakcia .slovensko

Kandidáti na prezidenta Ivan Korčok a Peter Pellegrini sa stretli v predvolebnej diskusii v Primaciálnom paláci. Duel odvysielala televízia Markíza.

Korčok zdôraznil, že je občianskym kandidátom. Podľa neho sa v kampani porušujú pravidlá SITA/Milan Illík

ak by bol Peter Pellegrini (Hlas-SD) zvolený za prezidenta, nedal by žiadnu milosť osobám odsúdeným za korupciu, násilnú trestnú činnosť ani ekonomickú trestnú činnosť. Uviedol to v predvolebnom dueli s protikandidátom Ivanom Korčokom v televízie Markíza, pričom vylúčil aj milosť pre guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra v prípade, že by bol odsúdený.

„Ja verím, že v tomto štáte sú ešte poctiví a slušní sudcovia, pri ktorých sa aj krivo obvinený človek, v prípade že je nevinný, dokáže tejto viny sprostiť,“ povedal Pellegrini. Ako ďalej uviedol, milosť je určená pre výnimočné prípady, napríklad pre smrteľne chorých väzňov alebo odsúdené ženy, ktoré majú malé deti. „Ale pri ekonomickej, korupčnej a násilnej trestnej činnosti je pre mňa neprípustné, aby som uvažoval o akejkoľvek milosti,“ doplnil Pellegrini.

Pellegrini tiež plne podporuje vyšetrenie antikampane vedenej proti jeho súperovi v druhom kole prezidentských volieb Ivanovi Korčokovi. Ako povedal,, nakoniec sa môže ukázať, že aby zo seba spravil obeť, mohli falošnú internetovú stránku zameranú voči Korčokovi naprogramovať aj jeho vlastní experti. „Aby obvinili niekoho z nás. Ja to absolútne odmietam,“ vyhlásil Pellegrini.

Podľa Korčoka odborníci poukázali na to, že falošná stránka o jeho osobe a stránka propagujúca Pellegriniho bola stvorená z jedného miesta. „Nech to posúdia odborníci. Ja podávam, samozrejme, na to podnet a očakávam, že príslušné orgány štátu sa tým zaoberať budú,“ zdôraznil Korčok. Ako dodal, antikampaň voči jeho osobe porušuje stanovené pravidlá. „Toto, čo sa deje okolo mojej osoby, to že ma nazývate kandidátom vojny, tak toto už je aj o charaktere,“ adresoval slová Pellegrinimu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite