Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudia Novembra volia Korčoka

.redakcia .slovensko

V prvom kole prezidentských volieb vyhral Ivan Korčok pred Petrom Pellegrinim o päť a pol percentuálneho bodu. To je dobrý základ pre jeho volebné víťazstvo v druhom kole, ale zároveň aj výzva na zvýšené volebné úsilie a mobilizáciu voličov. Ivana Korčoka podporili v prvom kole nielen voliči spolupracujúcich opozičných strán vrátane KDH, ale aj voliči Igora Matoviča, mnohí maďarskí voliči i ľudia bez straníckeho ukotvenia, ktorí mu vyjadrili podporu ako občianskemu kandidátovi.

Ľudia Novembra volia Korčoka SITA

ľudia tým vyslali signál, že odmietajú politiku znižujúcu postihy za trestnú činnosť, že nechcú politiku korupcie, notorickej lži, odpustkov pre príslušníkov vládnej elity a ich prívržencov, politiku premeny médií z verejnoprávnych na vládne, politiku strkania hlavy do ruskej slučky, politiku starého sveta. 

Druhé kolo rozhodne o tom, či bude prezidentom človek bez identity, často meniaci názory, neraz zlyhávajúci pri obrane oprávnených záujmov demokratických voličov – alebo človek, ktorý záujmy občanov túžiacich po spravodlivom, slušnom, demokratickom Slovensku skutočne obhajuje, a tomu podriaďuje aj svoje osobné ambície, človek, ktorý sa jasne stavia proti ruskému vazalstvu. 

Ľudia Novembra 1989, spoluzakladatelia VPN, MNI a študentského hnutia z celého Slovenska a ich priatelia a priateľky, pre ktorých je najdôležitejšou hodnotou sloboda a ľudská dôstojnosť a nikdy nezradili ideály Novembra 1989, preto podporujú v druhom kole prezidentských volieb 2024 Ivana Korčoka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite