Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

.tasr .slovensko

Slovenská republika sa oficiálne stala členom Aliancie 29. marca 2004.

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom SITA/Milan Illík

dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom. 

Prezidentka Zuzana Čaputová v príhovore na tohtotýždňovom spomienkovom večere k výročiu vyhlásila, že Slovensko pred dvoma dekádami urobilo najdôležitejšie a najlepšie možné rozhodnutie pre svoju bezpečnosť. Považuje za dôležité, aby Slovensko aj naďalej bolo nielen spojencom na papieri, ale aj skutočným priateľom v praxi. Dodala, že žiadna iná alternatíva by nás dnes nechránila tak, ako nás chráni Aliancia. 

Výročie si hlava štátu pripomenula aj štvrtkovou (28. 3.) návštevou Styčného tímu pre integráciu síl NATO (NFIU) v bratislavských Vajnoroch.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite