Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok: Ľudový prezident, akým chce byť Pellegrini, nelieta na podujatia po Slovensku lietadlom

.sita .slovensko

Korčok v televíznej diskusii na RTVS 24 povedal, že pokračuje v kampani v regiónoch a chce byť prezidentom, ktorý môže konať bez príkazov a spájať.

Korčok: Ľudový prezident, akým chce byť Pellegrini, nelieta na podujatia po Slovensku lietadlom SITA/Milan Illík

peter Pellegrini chce byť ľudový prezident, ale po Slovensku sa presúva lietadlom. Povedal to dnes prezidentský kandidát Ivan Korčok v televíznej diskusii na RTVS 24 a kritizoval to, že cestoval súkromným lietadlom na míting do Kráľovského Chlmca. Zároveň sa Pellegriniho spýtal, či vie, koľko stojí lístok na vlak. Pellegrini mu na to povedal, že je trápny.

Peter Pellegrini si nemyslí, že by zneužíval svoj post predsedu parlamentu na to, aby si robil predvolebnú kampaň. „Ja som sa do parlamentu nedostal sám, mňa tam zvolili občania a ja si musím vykonávať prácu z pozície predsedu parlamentu,“ povedal. Korčok povedal, že pokračuje v kampani v regiónoch a chce byť nezávislým prezidentom, ktorý môže konať bez príkazov a spájať. Pellegrini na to reagoval, že si nemyslí, že sa dá spájať ľudí organizovaním protestov. „Je to podľa neho ešte väčšie rozpolčovanie spoločnosti,“ povedal Pellegrini. Dodal, že on osobne prešiel za posledné dva roky celé Slovensko trikrát.

Jeho súper Korčok zdôraznil, že protesty neorganizuje, tie sú podľa neho preto, že ľudia si neželajú, aby Slovensko malo prezidenta, ktorý nebude len predĺženou rukou vlády. „Je tam strašne veľa ľudí, ktorí sú sklamaní z toho, čo ste urobili od volieb,“ uviedol. Podľa neho sa ľudia pýtajú, prečo Pellegrini uteká z koalície schovať sa na reprezentatívne miesto. Dodal, že určite nebude prezidentom konfliktu, ako to tvrdí Peter Pellegrini a podporili ho okrem rôznych regiónov aj politici naprieč politickým spektrom napriek tomu, čo mu je podsúvané. „Na svoju tézu pokoja ste nejako zabudli a vymenili ste ju za strach, nenávisť, a to, čo ľudí stále vedie na barikády,“ dodal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite