Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, tvrdí člen predsedníctva

.sita .slovensko

Podľa Mózesa zodpovední ľudia takto nehazardujú s budúcnosťou strany, ani s maďarskou komunitou.

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, tvrdí člen predsedníctva SITA/Milan Illík

končiaci predseda Maďarskej aliancie Krisztían Forró podporou Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany. Na sociálnej sieti to napísal člen predsedníctva strany Szabolcs Mózes.

„Nielen dohoda, ale aj elementárna logika a politická kultúra nám kážu, aby strana rokovala s oboma prezidentskými kandidátmi, ak je ochota z ich strany. Po tom, čo sa tak stane, by malo o ďalšom kroku rozhodnúť predsedníctvo strany," zdôraznil Mózes s tým, že ani jedna podmienka v tejto súvislosti nebola splnená. „Je poburujúce, že členovia predsedníctva - a Maďari na Slovensku - sa správu o zrušení rokovania s Ivanom Korčokom dozvedeli z facebookovej stránky Korčoka. A správu o tom, že kandidát strany - a podľa niektorých správ aj strana samotná - sa postavili za Petra Pellegriniho sa dozvedeli z live vysielania Pellegriniho,“ skonštatoval Mózes.

Podľa Mózesa zodpovední ľudia takto nehazardujú s budúcnosťou strany, ani s maďarskou komunitou. „V mene Maďarskej aliancie sa ospravedlňujem všetkým Maďarom!,“ dodal Mózes.

Predseda Maďarskej aliancie Krisztián Forró podporí v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho. Informoval o tom v stredu na spoločnej tlačovej besede s Pellegrinim (Hlas-SD), ktorá sa uskutočnila v priestoroch Národnej rady SR. „Z vnútorného presvedčenia si myslím, že momentálne, za súčasných podmienok a v súčasnej situácii, je pán Pellegrini najlepšou voľbou pre Slovensko ako prezident SR,“ vyjadril sa. Apeloval pritom na voličov, aby podporili Pellegriniho.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite