Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka udelila podmienečnú milosť 31-ročnému mužovi

.tasr .slovensko

Zuzana Čaputová udelila podmienečnú milosť mužovi odsúdenému za prechovávanie marihuany na vlastnú spotrebu.

Prezidentka udelila podmienečnú milosť 31-ročnému mužovi SITA/Milan Illík

z desaťročného trestu odňatia slobody si už odpykal viac ako päť rokov a štyri mesiace vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Zvyšok trestu hlava štátu odpustila mužovi pod podmienkou, že po obdobie štyroch rokov a ôsmich mesiacov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

„Omilostený muž ako spolupáchateľ marihuanu kúpil, priviezol a prechovával vo väčšom rozsahu, no neobchodoval s ňou. Okrem posudzovaného odsúdenia v minulosti nebol súdne trestaný, nespáchal ani priestupok, pracoval a viedol riadny život. Veľmi kladne hodnotený bol aj z ústavu na výkon trestu. Po prepustení môže navyše výrazne pomôcť svojej rodine, najmä starým rodičom, ktorí trpia onkologickým ochorením,“ vysvetlil hovorca. 

Prezidentka sa podľa Strižinca plne stotožňuje s myšlienkou, že drogovú trestnú činnosť je potrebné primerane postihovať. „Vzhľadom na osobu odsúdeného, okolnosti spáchaného trestného činu a nižšiu spoločenskú nebezpečnosť jeho konania však považuje doposiaľ vykonaný trest za dostatočný, a to aj s prihliadnutím na prebiehajúcu celospoločenskú diskusiu o neprimeranosti trestov ukladaných za držanie marihuany pre vlastnú spotrebu,“ dodal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite