Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade doživotne odsúdeného bossa sýkorovcov

.tasr .slovensko

Odsúdený bol v kauze šiestich mafiánskych vrážd.

Najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade doživotne odsúdeného bossa sýkorovcov pexels.com

najvyšší súd (NS) SR zrušil rozsudok v prípade doživotne odsúdeného Róberta L., považovaného za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov. O jeho prípade má opäť rozhodovať Špecializovaný trestný súd. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

„Najvyšší súd prikázal Špecializovanému trestnému súdu, aby vec v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol, a to v inom zložení senátu,“ povedala Važanová. NS rozhodnutie zdôvodnil tým, že predchádzajúcim rozsudkom NS a jemu predchádzajúcim konaním došlo k porušeniu zákona v neprospech obvineného. Súd ho zároveň zobral do väzby. 

Róberta L. odsúdilo banskobystrické pracovisko Špecializovaného trestného súdu na doživotie v roku 2017 spolu s ďalším členom skupiny Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko. Odsúdené boli aj ďalšie osoby. Prvostupňový verdikt potvrdil v roku 2018 i Najvyšší súd SR.

Sýkorovci čelili obžalobe, ktorá ich vinila zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite