Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister Taraba informoval, že útočiaceho medveďa zastrelili. Liptovský Mikuláš odvolal mimoriadnu situáciu

.tasr .slovensko

Na jeho identifikáciu použili dron s biometriou.

Minister Taraba informoval, že útočiaceho medveďa zastrelili. Liptovský Mikuláš odvolal mimoriadnu situáciu SITA/Milan Illík

mesto Liptovský Mikuláš odvolalo mimoriadnu situáciu, ktorú vyhlásilo 17. marca pre výskyt medveďa hnedého v obytných častiach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Pripomenula, že medveď vošiel do mesta 17. marca napoludnie zo severnej strany, z oblasti Západných Tatier. „Útočil na ulici Podtatranského a Československej brigády, následne sa presunul k blízkemu obchodnému centru. Cez štvorprúdovku na Rachmaninku prešiel na Nábrežie, kde zranil ďalšie osoby. Potom preplával rieku Váh, záchranné a bezpečnostné zložky ho následne vytlačili do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou. Odvtedy po ňom nepretržite až do eliminácie vo dne aj v noci pátralo niekoľko hliadok,“ uviedla.

Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) na sociálnej sieti informoval, že medveďa zastrelili v utorok (26. 3.) večer. 

Zásahový tím v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami organizoval po útoku medveďa 24-hodinové hliadky. Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR inštalovala na vybraných miestach fotopasce, ktoré slúžili na lokalizáciu jeho pohybu. Hlavným cieľom bolo zaistenie bezpečnosti obyvateľstva, ich zdravia a majetku a zamedzenie návratu problémového jedinca do intravilánu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite