Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok vyhlásil, že musí v druhom kole pridať. Hovoril už s Kubišom, Dubovským, Forróm aj Matovičom

.tasr .sita .slovensko

Predpokladá, že sa mu podarí s nimi stretnúť aj osobne a že nájdu prieniky vo svojich prioritách.

Korčok vyhlásil, že musí v druhom kole pridať. Hovoril už s Kubišom, Dubovským, Forróm aj Matovičom SITA/Milan Illík

ivan Korčok, ktorý získal najviac hlasov voličov v prvom kole prezidentských volieb, vníma výsledok ako povzbudivý. Je si však vedomý, že v druhom kole musí „pridať“. Stretnúť sa chce s kandidátmi, ktorí nepostúpili do druhého kola, a rokovať s nimi o podpore. Uviedol to v nedeľu pre RTVS.

„Nie sme v oslavnej nálade, od prvej minúty dňa sme si vedomí, že sme v druhom kole, a to rozhodne,“ podotkol Korčok. „Musíme pridať. Som si toho veľmi dobre vedomý,“ dodal s tým, že uspieť môže, len ak osloví ešte širšie spektrum voličov, teda aj voličov vládnej koalície.

Korčok priblížil, že už diskutoval aj s kandidátmi, ktorí nepostúpili do druhého kola a ktorí zastávajú jeho víziu. Menoval Igora Matoviča, Jána Kubiša, Patrika Dubovského a Krisztiána Forróa. 

Chce sa zamerať aj na tú časť voličov strany Hlas-SD, ktorí sú sklamaní, pretože sľuby zo septembrových volieb, ako sú ceny potravín alebo hypotéky, sa nenapĺňajú. Za veľmi povzbudivé označil svoje výsledky vo viacerých okresoch južného Slovenska, kde dostal „slušnú podporu“.

Nadchádzajúce dva týždne budú podľa víťaza prvého kola volieb o prezentácii jeho vlastnej prezidentskej ponuky, aký chce byť prezident pre voličov a uchádzať sa bude o hlasy voličov celého politického spektra. Korčok však nemieni svoje postoje, ktoré sú známe, meniť.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite