Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eštok by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch

.tasr .slovensko

Minister v minulosti argumentoval reformu NAKA potrebou reagovať na nové výzvy.

Eštok by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch FACEBOOK/POLÍCIA SR

minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) by chcel reformu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) predstaviť a zrealizovať v najbližších mesiacoch. Predpokladá, že by to mohlo byť ešte pred letom. Uviedol to v stredu.

„Myslím si, že to bude efektívne, hospodárne a najmä bude platiť to, že polícia bude pracovať na bezpečnosti Slovenska,“ uviedol. Rezort má podľa neho už dostatok dát. Inšpirovali sa podľa neho aj českým systémom.

Minister v minulosti argumentoval reformu NAKA potrebou reagovať na nové výzvy, ako sú kybernetické útoky či terorizmus, ale aj na rušenie špeciálnej prokuratúry či podstav v polícii. Chcel znížiť počet špecializovaných policajtov. Garantoval pokračovanie vyšetrovania najzávažnejších trestných činov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite